Makelaardij
Ontwikkelaardij
Beheer

Uw eigen verblijf in Spanje - Hoe begint u eraan?

Ons advies: stop met het zoeken op internet en doe beroep op onze expertise.

Wij helpen u graag verder via een verkennend gesprek, dicht bij huis. U kan op vertrouwde bodem kennis maken met Spaans vastgoed via een afspraak met één van onze collega’s.

Wij staan rechtstreeks in contact met lokale, Belgische makelaars die een breed aanbod appartementen, villa’s en bouwgronden hebben in de Costa Blanca en Costa Del Sol.

Lees hieronder hoe we dit samen met u aanpakken. Wij loodsen u door de mogelijkheden en complexe aankoopprocedure, zodat u goed geïnformeerd kunt beginnen aan uw zoektocht en continue wordt begeleid in uw traject.

Onze service is geheel vrijblijvend en kosteloos.  U zal geen extra kosten ondervinden dan wanneer u zelfstandig uw zoektocht verder zet. 

Vrijblijvend gesprek aanvragen

Waarom kopen via Vansweevelt Vastgoed?

Vansweevelt Vastgoed is al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde in de Kempen. Ondertussen hebben wij onze horizon verbreed en bieden we ook Spaans vastgoed aan.

Wij werken samen met lokale, Belgische makelaars, die de Spaanse Costa’s kennen als hun broekzak. Met een verscheiden aanbod aan verblijven, is er voor ieder wat wils. Zo bieden we appartementen, villa’s en bouwgronden aan in de Costa Blanca en de Costa del Sol.

Uiteraard zijn onze lokale makelaars volledig op de hoogte van de Spaanse wetgeving, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onder begeleiding van hun notaris, wordt uw aankoop tot in de puntjes verzorgd.

Onze collega’s staan in rechtstreeks contact met onze lokale makelaars en kunnen u steeds correct en snel informeren. Zij zorgen ervoor dat u het overzicht kan bewaren en op twee oren kan slapen.

Voor bijkomende informatie omtrent emigreren en gezondheidszorg, klik hier. 

Vansweevelt makelaar met informatiebrochure verkoop eigendom

Wat zijn de kosten op korte termijn?

Net zoals in België zijn er in Spanje bepaalde kosten verbonden aan de aankoop van een woning.

Van zodra u beslist een woning aan te kopen, ondertekent u een reservatiecontract. Hierbij betaalt u een voorschot van €5.000 tot €10.000, vermeerderd met 10% BTW.

Binnen de 30 dagen na deze reservatie betaalt u 30 à 40% van de aankoopprijs, vermeerderd met 10% BTW. De reservatiekosten worden hier van afgehouden.

Het saldo zal u betalen in schijven of bij oplevering, afhankelijk van de gekozen woning.

Concrete kosten: 

  • 10% BTW
  • ±3,5% notariskosten, registratiekosten en kosten voor advocaat
  • 1% extra kosten indien u een lening aangaat

Opgelet: voor de aankoop van een Spaanse woning, via een Spaanse lening, moet u 30% van de aankoopprijs met eigen middelen kunnen betalen, alsook de 13,5% kosten (BTW + notaris etc.). Indien u aankoopt met een Belgische lening, bespreekt u de voorwaarden met uw bank.

Koopt u een vakantieverblijf of gaat u permanent in Spanje wonen?

Wanneer u een woonst aankoopt in Spanje, is het belangrijk om te bepalen wanneer u hier tijd gaat doorbrengen. Verhuist u permanent of wilt u de woning (deels) verhuren? Op basis van deze informatie kunnen wij u de panden tonen die beter voldoen aan uw planning.

Verhuist u definitief naar Spanje? Dan zijn uw wensen de enige waar we rekening mee moeten houden.

Indien u wenst te verhuren, bekijken we samen welke verblijven ideaal zijn om u een mooi rendement te bezorgen op de momenten dat u het verblijf zelf niet betrekt. Ook kan onze lokale makelaar u in contact brengen met lokale partners om de verhuur voor u te verzorgen. Zo weet u zeker dat verhuur correct gebeurt en kan u zorgeloos genieten van uw extra inkomsten. 

Overtuigd van onze meerwaarde bij de
(mogelijke) aankoop van uw verblijf in Spanje?Maak een afspraak voor een verkennend gesprek

Bedankt voor uw aanvraag

Een bevestiging werd gestuurd naar uw e-mailadres, we contacteren u zo snel mogelijk.