Hervorming registratierechten goedgekeurd door het Vlaams parlement!

 

Vlaams Parlement keurt hervorming registratierechten goed!

Het Vlaams Parlement nam afgelopen woensdagavond het decreet aan (74 stemmen voor, 21 onthoudingen) rond de hervorming van de registratierechten bij de aankoop van een gezinswoning. Deze week volgt de bekrachtiging door de Vlaamse regering en daarna zal de publicatie van het decreet in het Belgisch Staatsblad volgen.
De hervorming zal ingaan voor verkoopovereenkomsten afgesloten vanaf 1 juni 2018.
De hervorming zal zorgen voor de omzetting van de bestaande gunstregimes van het klein beschrijf en de diverse abattementen tot een lager tarief van 7% voor de aankoop van de gezinswoning.
Voor bescheiden woningen met een aankoopprijs tot 200.000 euro is er wel een vrijstelling op de eerste schijf van 80.000 euro. Die vrijstelling komt overeen met een korting van 5.600 euro. Die korting geldt tot een aankoopprijs van 220.000 euro voor woningen of appartementen in de Vlaamse rand of in de kernsteden.

   
17 mei 2018
Vastgoednieuws

Schrijf u in en ontvang als EERSTE onze nieuwe panden!

Laat uw gegevens na en wij brengen u als eerste op de hoogte van nieuwe panden die aan uw huidige selectie voldoen.

* verplicht veld

Bedankt voor uw inschrijving!

We hebben uw inschrijving goed ontvangen. U ontvangt een bevestiging in uw mailbox, indien dit niet het geval is, gelieve ons te contacteren via info@vansweevelt.be

Aanvraag gratis schatting

---
* verplicht veld

Bedankt voor uw aanvraag

U ontvangt een bevestiging in uw mailbox. Indien dit niet het geval is, gelieve ons te contacteren via info@vansweevelt.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Geen probleem! Wijzig voorkeuren