Makelaardij
Ontwikkelaardij
Beheer

Residentie Marie wordt positief onthaald in de buurt.

Nog even en Turnhout is een schandvlek armer.

Nog even en Turnhout is een schandvlek armer. Het in 2016 onbewoonbaar verklaarde pand in de De Merodelei dat al die tijd staat te verkrotten, zal in de nabije toekomst worden gesloopt. In de plaats verrijst begin 2019 een kleinschalige residentie met vijftien wooneenheden. “Dat hadden ze veel eerder moeten doen”, zeggen buurtbewoners.
Het is intussen twee jaar geleden dat de politie het pand in de De Merodelei in Turnhout ontruimde. Die politieactie kwam er nadat het gebouw met 32 studio’s onbewoonbaar werd verklaard. Al liep de ontruiming destijds niet van een leien dakje: de bewoners van een vijftal studio’s wilden van geen wijken weten, waardoor de politie hen hardhandig uit hun woonst zette.

Vreemde kerels

Anderhalve maand geleden bleek het onbewoonbare pand opeens weer ‘bewoond’ te zijn. Krakers hadden hun intrek genomen in enkele van de leegstaande studio’s. Althans, zo meldden enkele buurtbewoners bij de politie. Die kon evenwel nooit een kraker op heterdaad betrappen.
“Vreemde kerels zie je er in elk geval genoeg”, zegt Isabeau Van Rompuy (19) die met haar ouders in de straat woont. “Het wordt hen ook niet echt moeilijk gemaakt. Via het koertje moet je alleen over een simpel poortje klimmen om binnen te raken. Er zijn de afgelopen jaren heel wat drugsdelicten gebeurd. Er gaat bovendien geen maand voorbij of er weerklinken knallen in dat pand. Het aantal ziekenwagens dat er de voorbije twee jaar is gestopt, is zelfs niet eens meer bij te houden. Wekelijks stond er wel eentje. Ze hadden het pand veel eerder moeten slopen.”
De eigenaar van het gebouw was de miserie al een tijdje meer dan beu en gaf te kennen niet meer te willen investeren om het gebouw weer bewoonbaar te maken. Het pand slopen en er een nieuwbouwproject neerpoten, leek de uitweg. Een wens die werkelijkheid lijkt te worden. “Klopt”, zegt Jasper Veulemans, makelaar bij Vansweevelt. “De bouwvergunning is in orde. Het bewuste pand gaat binnen afzienbare tijd tegen de vlakte waarna begin volgend jaar gestart wordt met de bouw van een kleinschalige residentie. Residentie Marie zal bestaan uit vijftien wooneenheden, opgesplitst in één-, twee- en drieslaapkamerappartementen. De stijlvolle appartementen beschikken allen over een zuidgericht terras of een privétuin. Daarnaast biedt de residentie een toegankelijke gelijkvloerse fietsenberging, ondergrondse garage en ondergrondse privébergingen. De oplevering is gepland voor eind 2020 - begin 2021”, weet Jasper Veulemans.

bron: GVA

   
26 oktober 2018
Vastgoednieuws