Woningprijzen stijgen sneller dan inflatie.

woningen, huis te koop, inflatie, woningprijzen, Vansweevelt Vastgoed, vastgoed, nieuws, immo, kopen

 

De prijzen van vergelijkbare huizen en appartementen zijn vorig jaar in Vlaanderen met respectievelijk 4,8 procent en 5,3 procent gestegen. Dat berekende Sven Damen, vastgoedeconoom van de KU Leuven, op basis van cijfers van ERA, de grootste makelaar van het land.

De prijsstijgingen zijn beduidend hoger dan de inflatie, die vorig jaar 2 procent bedroeg. Sinds de financiële crisis van 2008 stegen de woningprijzen in Vlaanderen jarenlang met niet meer dan de inflatie. De afgelopen twee jaar is er evenwel een versnelling.

Kopers van woningen zijn wel steeds meer energiebewust. Energiezuinige huizen met een EPC-score tussen 100 en 199 zijn gemiddeld 10,9 procent meer waard dan energieslurpende huizen met een EPC tussen 400 en 499.

Voor de introductie van het energieprestatiecertificaat in november 2008 had enkele beglazing een minwaarde van 4,1 procent tot gevolg. Sinds 2009 is dat opgelopen tot een gemiddelde minwaarde van 5,4 procent. Ook het niveau van de isolatie in een woning heeft steeds meer impact op de verkoopprijs.

Bron: Patrick Luysterman DE TIJD 18/01/2019

   
21 januari 2019
Vastgoednieuws

Schrijf u in en ontvang als EERSTE onze nieuwe panden!

Laat uw gegevens na en wij brengen u als eerste op de hoogte van nieuwe panden die aan uw huidige selectie voldoen.

* verplicht veld

Bedankt voor uw inschrijving!

We hebben uw inschrijving goed ontvangen. U ontvangt een bevestiging in uw mailbox, indien dit niet het geval is, gelieve ons te contacteren via info@vansweevelt.be

Aanvraag gratis schatting

---
* verplicht veld

Bedankt voor uw aanvraag

U ontvangt een bevestiging in uw mailbox. Indien dit niet het geval is, gelieve ons te contacteren via info@vansweevelt.be

Onze website maakt gebruik van cookies. Geen probleem! Wijzig voorkeuren